Besøg af Gregor Giebel

I forbindelse med Forskningens Døgn havde vi besøg af Gregor Giebel fra DTU, der holdt et meget inspirerende foredrag om vedvarende energi. Overskriften på foredraget var: Kan vedvarende energi virkelig dække vores energibehov. Det korte svar er: JA

Så kunne vi jo have sluttet aftenen der, men heldigvis tog Gregor sig tid til en fyldig bevisførelse for påstanden. Energibehovet kan endda dækkes af vindenergi alene så det ud til – hovedemnet for aftenen var nemlig vindenergi, da det er inden for det felt, at Gregor forsker. Vi kom dog også omkring lidt solenergi. I norden er det mest “logiske” sådan set at bruge vindenergi, da vinden synes at blæse mest i de måneder, vi har mest brug for energi. Alt i alt et meget interessant foredrag, der altså konkluderer at det teknisk set kan lade sig gøre at stille om til “grøn energi”, det er endda ved at være mere rentabelt end ikke fornybar energi! Og det er jo rigtig godt at vide. Det politiske aspekt i forbindelse med den omstilling må vi vist belyse med et andet type foredrag.

Vi vil forsøge at se om vi kan lægge Gregors dias på hjemmesiden, men foreløbigt må man nøjes med et par billeder derfra – bl.a. dette med en masse gode links til interessante hjemmesider:

 

Her er de udenfor dias, så man rent faktisk kan bruge dem som links:

ElectricityMap.org
IEAWind.org / IEA.org
IRENA.org
Energinet.dk
Ens.dk
WindEurope.org
EIA.gov/outlooks/ieo/
GlobalWindAtlas.info

Vindenergi.dtu.dk

sustainabledevelopment.un.org

www.coursera.org/learn/wind-energy