Spændende foredrag i Frivillighedscentret i Hårlev, den 10.maj kl. 19 – Fremtidens energi er ikke kun vind og solceller, men også fusionsenergi!

Fremtidens energi er ikke kun vind og solceller, men også fusionsenergi

Kan vi skabe en sol på Jorden?
Hvad er fusionsenergi?

Kom og hør en forsker fra DTU med et bud på fremtidens energi, som er vedvarende på en anden måde end solceller og vind. Atomkraft uden de negative sider, der er ved de nuværende atomkraftværker.
Forskere over hele verden samarbejder om at skabe en energikilde, der kan være central på vejen mod en sikker, CO2-neutral og bæredygtig energiforsyning. Næste skridt er ITER – verdens største fusionsenergieksperiment.

Alexander Simon Thrysøe fortæller om fusionsenergi og laver demonstrationsforsøg.

Verdens energiforsyning og samtidig bremsning af klimaforandringerne er blandt menneskehedens største udfordringer. Men tænk, hvis man kunne efterligne Solens energiform direkte på Jorden: Det er dét, man forsøger med fusionsenergi.

Med fremtidens fusionsenergi-kraftværker vil vi have en sikker og i praksis uudtømmelig energikilde med minimal affaldsproduktion.
I vil høre om, hvad fusionsenergi er og om, hvordan årtiers internationale forskning er på vej mod at realisere drømmen. I skal også høre om næste skridt, som er verdens største forskningsfacilitet ITER, der lige nu bygges i Sydfrankrig i et hidtil uset internationalt samarbejde mellem EU, Japan, Sydkorea, Kina, Rusland, Indien og USA.

 

Foredraget afholdes på Frivillighedscentret i Hårlev, den 10 maj kl 19.

Arrangør: Klima- og Energigruppen – Stevns